Yükseköğretimde Eğitim-Öğretim ve Akreditasyon Konulu Bilgilendirme Toplantısı

    Merkezimiz 18 Kasım 2020 tarihinde “Yükseköğretimde Eğitim-Öğretim ve Akreditasyon Süreci” konulu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmiştir. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi ZAFER, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet KILIÇ’ın yanı sıra birim yöneticileri ile Birim Kalite Komisyonları ve kalite temsilcileri katılmıştır.

    Toplantı kapsamında Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Mahmut GÜLER Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımının 2020 Yılı Aralık ayı içerisinde Üniversitemize gerçekleştireceği İzleme Ziyareti hakkında bilgi vermiştir. Mahmut GÜLER Üniversitemizin “2017 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı” kapsamında iki aşamalı bir süreçten geçerek ön ziyaret ve saha ziyaretine dahil edildiğini, saha ziyaretinde ziyaret edilen birimleri ve değerlendirme sonrası Değerlendirme Takımının Kurumsal Geri Bildirim Raporunu (KGBR) Üniversitemize ilettiğini belirtmiştir. İzleme Ziyareti kapsamında Üniversitemizin 2017 yılından bu yana gelişim süreci “gelişmeye/iyileşmeye açık yanlar” dikkate alınarak değerlendirilecektir. Aralık ayı içerisinde uzaktan (online) gerçekleşecek ve 1 gün sürecek olan toplantı kapsamında İzleme Takımı gerekli gördüğü takdirde birimler ile görüşecektir. Bu doğrultuda tüm birimlerin gerekli çalışmaları yürüterek hazırlıklı olmaları gerekliliğini vurgulayan GÜLER, son olarak KGBR’de yer verilen “iyileşmeye açık yanlar” kapsamında yapılan iyileştirme çalışmalarını katılımcılara iletmiştir.
 
    Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kalite Komisyonu üyesi Prof. Dr. Sevinç MADEN, Kurumsal Akreditasyon ve Program Akreditasyon süreçleri hakkında bilgi vererek bu sürece başvuruda bulunmak isteyen birimlerin izleyebileceği yol haritasının ayrıntılarını katılımcılarla paylaşmıştır. Bu kapsamda birimlerin Bologna bilgi paketlerini gözden geçirmeleri, birim internet sitelerini güncellemeleri ve kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sisteminin her aşamasında iyileştirme ve önlem alma süreçlerini hassasiyetle uygulamaları gerekliliğine değinmiştir. Üniversitemizde kalite çalışmalarının tüm birimlerde yaygınlaştırılması, karar alma süreçlerinde paydaş katılımının arttırılması, sürekli öğrenme ve iyileşmeye yönelik bir kalite kültürünün oluşturulmasının önemini vurgulamıştır.

   Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU yaptığı konuşmada Üniversitemizin kalite serüveninde büyük başarılar yakalama yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak kalite konusunun kurumlar açısından önemli bir kazanım olduğu inancıyla tüm birimlerin iyileşme ve değerlendirme süreçlerine en iyi şekilde hazırlanması gerekliliğine dikkat çekmiştir.

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 04.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 379 kez okundu.