YÖKAK VE BRITISH COUNCIL İŞ BİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN EĞİTİM PROGRAMINA KATILIM SAĞLANDI

Yükseköğretim Kalite Kurulu ve British Council iş birliği ile yükseköğretim kurumlarında öğrenme ve öğretme merkezlerinin yapılandırılması, kapasitelerinin artırılması ve öğretim elemanlarının yetkinliklerinin kalite odaklı geliştirilmesi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla “Öğretme ve Öğrenme Mükemmeliyet Merkezleri Eğitim Programı” düzenlendi. Eğitim 7 Aralık, 10 Aralık, 13 Aralık ve 14 Aralık 2021 tarihlerinde 4 tam gün boyunca çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

Eğitim kapsamında farklı üniversitelerden 150'den fazla öğretim elemanına Advance HE tarafından eğitim verildi. Eğitim iki dilde gerçekleşti. Eğitmenler arasında Kathy Wright, Dr. Sana Al-Mansoori, Dr. Patrick Baughan ve Ben Brabon yer aldı. Eğitim programına Üniversitemiz Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Burçak Soyer Parlıyan katılım sağladı.

Eğitim bir oryantasyon programı ve 5 modül olarak tasarlanmış ve kaliteli öğrenme, öğretme ve değerlendirmenin teorik ve pratik yönünün aktarılması planlanmıştı. Bu çerçevede “Modül 1: Yenilikçi, öğrenci odaklı, etkileşim temelli öğretim yaklaşımları ve yöntemleri”, “Modül 2: Öğrenci merkezli, performansa dayalı ölçme ve değerlendirme yaklaşımları”, "Modül 3: Yenilikçi öğretim teknolojileri ve uygulama örnekleri”, “Modül 4: Yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımı” ve “Modül 5: Yükseköğretimde kalite kültürünün yaygınlaştırılması” konularını içermekteydi.

Eğitim süresince öğretim elemanlarına iş birliği gerektiren görevler verildi ve 7-8 kişilik küçük gruplar halinde çalışma/tartışma odalarına (breakout rooms) ayrılarak fikir alışverişinde bulunmaları sağlandı. Grup faaliyetlerinin yanı sıra eğitimi aktif hale getirmek ve motivasyonu artırmak üzere anket, sohbet paneli, münazara, video, soru-cevap gibi çeşitli yöntemlere yer verildi.

Program üniversitelerde öğrenme, öğretme ve değerlendirme süreçlerinin gelişimine ve dönüşümüne öncülük edebilecek öğretme ve öğrenme mükemmeliyet merkezlerinin kurulması yönünde katılımcıların bilgilendirilmesi ve motive edilmesini amaçlamaktadır. Böylece hedef, öğrencilerin öğrenme deneyimlerinin kalitesini arttırmak ve maksimum potansiyellerine ulaşmalarını sağlamaktır.

@ykalitekurulu
@AdvanceHE
@trBritish

 



ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim

Bu içerik 18.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 410 kez okundu.