Trakya Üniversitesinde Kalite ve Akreditasyon Konulu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz 2022 yılı itibariyle YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) dahil edildi.

Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Trakya Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik düzenlenen 28 Eylül 2022 tarihli çevrimiçi toplantıda  Kasım ayı içinde gerçekleşecek olan Kurumsal Akreditasyon Programının (KAP) süreçlerini içeren bir bilgilendirme yapıldı.

Toplantı kapsamında YÖKAK’ın kurumsal değerlendirme süreçleri, değerlendirme süreçlerinde kullanılan araç, yol ve yöntemler ile değerlendirmenin içeriği hakkında bilgiler verildi. YÖKAK Değerlendirme Takımının ilk olarak, Kurum İç Değerlendirme Raporu’nun (KİDR) incelenmesi ile bir ön değerlendirme gerçekleştireceği, daha sonra ön ziyaret ve saha ziyaretleri olmak üzere iki aşamadan oluşan kurum ziyaretlerini tamamlayacağı bilgisi katılımcılar ile paylaşıldı. Ziyaretlerin ardından Kuruma sözlü olarak çıkış bildiriminin sunulacağı ve Kurumsal Akreditasyon Raporunun (KAR) hazırlanarak akreditasyon kararı alınacağı hususuna değinildi.

Toplantı katılımcıların katkıları ve soru-cevap şeklinde karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

28 Eylül 2022 tarihli bilgilendirme toplantısına ilişkin sunuma aşağıdaki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Sunum Dosyası

Bu içerik 29.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 421 kez okundu.