Trakya Üniversitesinde Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı Düzenlendi

17 Ekim 2022 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı, çok sayıda akademisyen ile kamu kurum ve kuruluşlarından personeli, öğrenciler ile bir araya getirdi. Alanında uzman kurum içi ve kurum dışından katılımcıların iştirak ettiği çalıştayda öğrencilerin barınma, yemek, ulaşım ve sağlık gibi konularda yaşadıkları sorunlar ile farklı konulardaki talep ve beklentileri 11 ayrı başlıkta görüşüldü.

Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer, dekanlar, müdürler ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Öğrencileri doğrudan ilgilendiren konuların ele alındığı ve eğitim-öğretim ile üniversitedeki akademik ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştay, 200’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Çalıştayın ana temasını öğrencilerin üniversiteden talep ve beklentileri oluşturdu. Çalıştay kapsamında 11 temel alanda 11 masa kuruldu. Her masaya belirlenen sorun alanıyla ilgili olarak iç ve dış paydaşlar davet edildi. Ayrıca her alan için yönlendirme ve rehberlik yapan 1 moderatör ve raporlama yapan 1 raportör bulunduruldu.

Öğrenci katılımını sağlamak amacıyla Üniversitenin çevrimiçi sayfasından ve dekanlık ve müdürlükler aracılığıyla öğrencilere çalıştayın duyurusu yapıldı. Duyuruda çalıştaya katılmak isteyen öğrencilerin paylaşılan bağlantı üzerinden “Katılım Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları istendi. Başvuruda öğrencilere hangi masada yer almak istedikleri soruldu. Masalarda yer alacak öğrenciler, başvuran öğrenciler içerisinden Çalıştay Düzenleme Kurulu tarafından seçildi. Seçim yapılırken farklı birimlerden öğrenci katılımının sağlanmasına önem verildi. Her masada merkez ve ilçe yerleşkelerden ön lisans ve lisans öğrencileri, lisansüstü öğrenci, yabancı uyruklu öğrenci ve engelli öğrenci bulundurulmasına özen gösterildi. Ayrıca Trakya Üniversitesi Kalite Topluluğu ve Girişimcilik Topluluğu’ndan temsilci öğrenciler yer aldı.

Çalıştay’a katılım gösteren dış paydaşlar arasında Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, KYK, İş-Kur, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, ETUS, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı’nı temsilen katılımcılar yer aldı.

Çalıştay kapsamında öğrencilerle bir arada olarak görüş ve önerilerini dinleyeceklerini, sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştireceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Öğrenciler bizim her şeyimiz. Onların mutluluğu için daha kaliteli, daha uygun sosyal imkânlarla öğrencilik hayatlarını devam ettirebilmeleri için her şeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda 11 farklı başlıkta akademisyenler ve kurum kuruluşlarımızdan temsilciler ile öğrencilerimizi bir araya getirdik. 11 masada belki de yüzlerce fikir ortaya çıkacak ve bu fikirlerin çözümü için çalışıyor olacağız. Öğrenci arkadaşlarımız kendilerinin yanında olan bir üniversite görmekten çok mutlular. Burada görüşülecek her bir konunun takipçisi olacağımızı ve güzel bir şekilde sonuçlandıracağımızı görmek bizleri de mutlu edecektir. Organizasyona ve bu sürece katkı sunan başta Prof. Dr. Metin Aydoğdu olmak üzere kalite komisyonumuzun değerli üyelerine ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

Çalıştayda görüşülen sorun alanları içerisinde aşağıda belirtilen konular yer aldı.

1. Öğrencilerin akademik ve idari sorunları ve talepleri
2. Öğrencilerin psikolojik destek ihtiyaçları
3. Öğrencilerin barınma sorunları ve ihtiyaçları
4. Öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişim konularındaki beklentileri
5. Öğrencilerin değişim programlarına (Erasmus vb.) yönelik talep ve beklentileri
6. Öğrencilerin yemek ve kantin hizmetlerinden beklentileri
7. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları
8. Öğrencilerin şehir içi ulaşım sorunları ve beklentileri
9. Öğrencilerin AR-GE ve girişimcilik olanakları
10. Öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitimden beklentileri
11. Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden beklentileri


Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı ile Trakya Üniversitesi’nin iç ve dış paydaşlarını bir araya getirerek belirlenen temel alanlara ilişkin öğrencilerin yaşadığı sorunların tespit edilmesi, talep ve beklentilerin öğrenilmesi, tespit edilen sorunlar ile öğrenilen talep ve beklentiler doğrultusunda çözüm önerilerinin geliştirilerek iyileştirme çalışmalarının yapılması amaçlandı.

 


Ek Resimler
Bu içerik 27.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 475 kez okundu.