Trakya Üniversitesinde Akran Değerlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Trakya Üniversitesinde kalite güvencesi sisteminin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla 2022 yılında başlatılan Akran Değerlendirme Çalışmaları 2023 yılında da devam ediyor.

Bu yıl 3. Aşaması gerçekleştirilecek olan akran değerlendirme süreçlerine ilişkin ziyaret takvimi oluşturuldu. 23 Kasım 2023 tarihinde Trakya Üniversitesi Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından saha ziyaretini yürütecek olan takım üyelerine yönelik çevrim içi ortamda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üçüncü ziyaret takvimi içerisinde 11 akademik birim yer almaktadır. Akran Değerlendirme Takımı üyeleri, bu dönemde 6 yeni akademik birime ziyarette bulunacak ve daha önce ziyarette bulunduğu 5 akademik birime izleme ziyaretini gerçekleştirecektir.

Yeni dönemde akademik personel ve öğrencilerden oluşan Takım üyelerine idari personel de dahil edildi.

Ziyaret edilecek akademik birimler içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Arda Meslek Yüksekokulu, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Havsa Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı ve Balkan Araştırma Enstitüsü yer alıyor.

Akran değerlendirme ziyaretleri sonunda, Değerlendirme Takımları birimin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tespit ederek hazırladıkları Birim Geri Bildirim Raporlarını (BGBR) birimlere sunulacaktır. Akran Değerlendirme çalışmaları ve Geri Bildirim Raporlarında sunulan öneriler ile birimlerin kalite yönetimi süreçlerine, bu yöndeki gayretlerine ve sürekli iyileşme çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

 

 

 

İlk Ziyaret

İzleme Ziyareti

Güzel Sanatlar Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Arda Meslek Yüksekokulu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Havsa Meslek Yüksekokulu

Mühendislik Fakültesi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

Balkan Araştırma Enstitüsü

Devlet Konservatuvarı

 

Bu içerik 31.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 115 kez okundu.