TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE AKRAN DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Trakya Üniversitesinde sürdürülmekte olan kalite çalışmalarının değerlendirilmesi, kalite süreçlerinin içselleştirilerek kalite kültürünün oluşturulması, akreditasyon çalışmalarının teşvik edilmesi ve paydaş katılımının artırılarak çalışmaların tabana yayılması amacıyla 2022 yılı itibarıyla Akran Değerlendirme Süreci başlatıldı.

Çalışmalar, Trakya Üniversitesi Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen bilgilendirme notları ve dokümanlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Merkez Müdürlüğü tarafından saha ziyaretini yürütecek takım üyelerine yönelik yüz yüze ve çevrim içi ortamda iki farklı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Takım üyeleri, birimlerin her yıl düzenli olarak hazırladıkları ve web sitelerinde “Kalite” sekmesi altında paylaştıkları Birim İç Değerlendirme Raporları ile faaliyet raporları, stratejik planları, web siteleri ve çeşitli dokümanlar yoluyla ön değerlendirmelerini nisan ve mayıs aylarında tamamladı. Ön değerlendirmenin tamamlanmasının ardından birim yöneticileri ile ziyaret günü netleştirilerek ziyaret planları yapıldı.

Akran Değerlendirme Çalışmaları kapsamında beşer kişiden oluşan 7 Değerlendirme Takımı, Trakya Üniversitesinde yedi farklı akademik birime saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında birim yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri, birim kalite komisyonu üyeleri, akademik personel, idari personel ve öğrenciler ile görüşmeler yapıldı.

Ziyaret edilen akademik birimler içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Balkan Araştırma Enstitüsü yer aldı.

Saha ziyaretleri sonrasında edinilen izlenimlere dayalı olarak Değerlendirme Takımları tarafından “Liderlik, Yönetim ve Kalite”, “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma ve Geliştirme” ve “Toplumsal Katkı” süreçleri kapsamında birimin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin tespit edildiği Geri Bildirim Raporları (BGBR) hazırlanarak birimlere sunuldu. Birimlerden bir haftalık süreç içerisinde BGBR’de yer alan hususlara ilişkin itirazlarını iletmeleri istendi. Birimlerin iletmiş oldukları itiraz raporları Değerlendirme Takımlarınca gözden geçirildi ve Geri Bildirim Raporlarına nihai hali verilerek birimlerle paylaşıldı.

Akran Değerlendirme çalışmalarının hayata geçirilmesi ve Birim Geri Bildirim Raporlarında sunulan öneriler ile birimlerin kalite yönetimi süreçlerine, bu yöndeki gayretlerine ve sürekli iyileşme yolculuklarına olumlu katkılar sağlanması amaçlanmaktadır.

Akran değerlendirme çalışmaları 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde de sürdürülecektir.



Ek Resimler
Bu içerik 10.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 585 kez okundu.