REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU İLE MERKEZ FAALİYETLERİMİZ PAYLAŞILDI

     Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Merkezimizin kalite ve strateji alanında yürüttüğü faaliyetleri ile gelecek dönem planlamalarını görüşmek üzere Merkezimiz üyelerini makamında ağırladı.

     Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Sedef Zeyrekli Yaş, Merkez tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri takdim etti. Bu kapsamda öncelikle tüm birimlerin görüş ve önerilerinin alınarak 2017 Yılı Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) çerçevesinde Trakya Üniversitesi Kalite Eylem Planı hazırlık süreci aktarıldı ve plan taslak raporu Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile paylaşıldı.

     İkinci olarak tüm akademik ve idari birimlerin hazırladığı 2020 yılı Birim İç Değerlendirme Raporlarının (BİDR) değerlendirildiği ve Aralık ayı sonunda birimlere geri bildirimde bulunulacağı belirtildi.

     Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu birimlerden gelen veriler ışığında Üniversitemizde Akran Değerlendirme süreçlerinin hayata geçirilerek Kalite Komisyonu ve Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi üyelerinin yanı sıra değerlendirici olarak görev alan hocalarımızın da bu sürece dahil olması ve küçük gruplar halinde birimlere ziyaretlerin planlanması yönünde çalışmalara başlanmasının faydalı olacağını belirtti.

     Bununla birlikte üst yönetimin de katılımıyla 2023-2027 Dönemi Stratejik Plan hazırlık çalışmaları kapsamında Stratejik Plan Birim Çalışma Grubu üyelerine yönelik düzenlenmesi planlanan dört aşamalı eğitim programının ilk aşamasının tamamlandığı, birimlerden dönüşlerin alındığı ve bu doğrultuda 2022 yılı Şubat ayı sonuna kadar eğitim sürecinin tamamlanacağı bilgisi verildi.

     Merkezimizin sürdürdüğü bir diğer faaliyet, düzenli ve sistematik olarak memnuniyet anketlerinin yapılması ve bu doğrultuda paydaş geri bildirimlerinin alınarak iyileştirme çalışmalarında kullanılmasının sağlanmasıdır. Bu kapsamda 2021 Yılı Akademik ve İdari Personel Memnuniyet Anketlerinin tamamlandığı, Öğrenci Memnuniyet Anketlerinin öğrenciler tarafından yapılmaya devam ettiği ve 2021 Yılı Kurum Kültürü Anketinin de akademik ve idari personelin katılımına sunulacağı dile getirildi.

     Sahipliğini Merkez adına Dr. Öğr. Üyesi Sedef Zeyrekli Yaş, baş editörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Serol Karalar, editörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Işıl Usta Kara’nın üstlendiği ve ilk sayısı Temmuz 2021’de çıkan Merkezimiz yayın organı Kalite ve Strateji Yönetimi Dergisi’nin Ocak 2022’de çıkacak Cilt 2 Sayı 1 için çalışmaların sürdürüldüğü ve makale kabulüne devam edildiği belirtildi.

     Aynı zamanda akademik danışmanlığını Merkez öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Burçak Soyer Parlıyan’ın yürüttüğü Trakya Üniversitesi Kalite Topluluğu’nun kurulduğu ve Topluluğun amaç ve hedefleri kapsamında planlanan çeşitli faaliyetlerin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceği aktarıldı.

ResimResimResim

Bu içerik 02.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 255 kez okundu.