Merkezimiz Hizmet İçi Eğitimlerini Hızla Sürdürüyor

Merkezimiz ve Personel Daire Başkanlığı iş birliği ile Üniversitemiz idari personeline yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında planlanan “Motivasyon ve Özgüven Geliştirme” konulu üçüncü eğitim, 24 Kasım 2020 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon A.B.D. Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur KUMKALE tarafından gerçekleştirilmiştir.

İki bölüm halinde verilen eğitimin ilk bölümünde “motivasyon” konusu ele alınmıştır.  Motivasyonun bireylerin yaşamında gerek mutlulukları gerekse başarıları için ne kadar önemli olduğunu açıklayan KUMKALE “İnsanların yapabileceklerinin limitini eğitim ve yetenek düzeylerinin, yaptıklarının limitini ise, moral ve motivasyon seviyelerinin belirlediğini” ifade etmiştir.  Bu kapsamda motivasyon sürecinin yönetilmesi gerektiğini ve kullanılabilecek basit teknikler aracılığıyla bu sürecin nasıl yönetilebileceğini güncel örnekler sunarak açıklamıştır.

Eğitimin ikinci bölümünde “özgüven” konusuna yer verilmiştir. Özgüvenin temel faktörleri çerçevesinde özgüven geliştirmenin yolları ve yöntemleri üzerinde durulmuştur. KUMKALE, özgüvenin başarının ilk sırrı olduğunu, bunu da iletişim becerilerimizi geliştirerek, kendimize olan bakış açımızı değiştirerek, yetkinliklerimizin farkına vararak, hayatımızın sorumluluğunu kendi elimize alarak ve korkularımızın üstesinden gelmeye çalışarak gerçekleştirebileceğimizi vurgulamış ve konuya ilişkin teknikleri örnekler ile katılımcılarımıza sunmuştur.

Resim

Bu içerik 18.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 569 kez okundu.