Kent İçi Ulaşım ve Toplu Taşıma Sorunları Paneli

Üniversitemiz Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen, moderatörlüğünü Merkez Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Güler’in yaptığı, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis’in konuşmacı olarak katıldığı Kent İçi Ulaşım ve Toplu Taşıma Sorunları Paneli 12 Mart 2018 tarihinde İİBF Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Gençler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bu panelde konunun muhatapları ve uzmanları bir araya geliyor. Bu da panelin önemini artırıyor. Yaşadığımız problemleri birebir anlatacağız. Panelde ortaya koyduğumuz çözümlerin takipçisi olacağız. Kampüs güvenliği ve kampüs içerisindeki trafiğin iyileştirilmesi için  Eczacılık Fakültesinin arkasından Üniversitemize yeni bir yol geliyor.” dedi.

Moderatör Prof. Dr. Mahmut Güler panelin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak organize ettiğimiz bu etkinlikle Üniversitemizin ve şehrimizin sorunlarına çözüm arayışı içerisindeyiz. Bu arayışta Rektörümüzün ve Dekanımızın desteklerini her zaman görüyoruz. Öğrencilerimizin ve Edirne halkının memnuniyeti bizim için önemli. Sorunlarla yüzleşmek cesaret ister. Bu cesareti gösteren tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Panelde ilk olarak söz alan ETUS Başkanı Hakan Giyik “Mesleğin içerisinden gelen biri olarak başkanlığını yaptığım kooperatifin kendini yenileme ve çözüm odaklı olduğunu belirtmeliyim. Sizin sorunlarınızı dinlemek için buradayım. Sorunları yakından takip ediyorum. Sizlerden ricam karşılaştığınız sorunlarla alakalı Whatsapp şikayet hattını aktif bir şekilde kullanın." dedi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, İl Emniyet Müdürlüğü olarak daha çok denetleme ve eğitim hizmeti verdiklerini belirterek il genelinde araç ve kaza sayıları ile trafik cezalarının istatistiğini paylaştı. Emniyet Müdür Yardımcısı Keskin; toplu taşıma, taksi ve servis şoförlerine verdikleri eğitimlerin yanı sıra okullarda da çeşitli eğitimler verdiklerini belirtti.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, 24 saat ulaşım hizmeti verdikleri için ETUS adına Başkan Hakan Giyik’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında öğrenciler ile birebir yaptıkları görüşmelerden elde ettikleri ETUS araçlarının bazı duraklara uğramaması, bazı hatlardaki yoğunluklar, araç içi temizlik ve fiyatların yüksek olması gibi sorunları iletti. 

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, toplu taşımanın tanımı ve özelliğinden bahsederek başladığı konuşmasından Edirne’de toplu taşımanın gelişiminden bahsetti. Edirne’de daha önce yaşanılan toplu taşımadaki sorunlar ve bu sorunların neticesinde ETUS’a geçişten bahsetti. Edirne’de toplu ulaşım sisteminin özelliklerinden bahsederek sorunlara karşı çözümlerden ve hayata geçirilecek yeni uygulamaları aktardı. Whatsapp Şikayet Hattı ve mobil ödeme-kart yükleme gibi teknolojik gelişmelerden bahseden Uygun, kadın şoför çalıştıran araçlara bazı ayrıcalıklar tanımak gibi kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bunun da Birleşmiş Milletler gibi uluslararası arenada yankı bulduğunu söyledi.

Soru cevap bölümü ve Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımcılara hediye takdimi ile etkinlik son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 12.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1110 kez okundu.