KALİTE KURULU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz, eğitim ve yönetimde Yükseköğretim Kalite Kurulunun belirlediği standartlara ulaşması için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığındaki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Cem Bediz, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yaşar, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mürüvvet Başer, Bilgi Üniversitesi Kurumsal Projeler Müdürü Selin Gökçek Coşan'dan oluşan Yükseköğretim Kalite Kurulu ile 03 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda saha çalışması değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Üniversitemize 31 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde kurul üyeleri, 01 Kasım 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kurum Kalite Komisyonu, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından kurul üyeleri; Mühendislik, Tıp ve Eğitim Fakültesi Dekan, Dekan Yardımcıları, akademik personel ve öğrenciler ile bir araya geldi. Kurul üyeleri daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu, Arda Meslek Yüksekokulu ve Enstitüler idarecileri, akademik personel ve öğrencileri ile bir araya geldi. 02 Kasım 2017 tarihinde İdari birim başkanları ve personelleri ile de bir araya gelen Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri ön değerlendirme sürecini tamamladılar.

Saha çalışmalarının tamamlanmasının ardından 03 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında kurul nezdinde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, yoğun bir süreci geride bıraktıklarını belirterek bu çalışma ile kalite değerlendirme sürecinin tamamlanmadığını, sürecin format gereği devam edeceğini vurguladı. Konuşmasında Üniversitemizde gerçekleştirdikleri kalite çalışmalarının süreci hakkında konuşan Prof. Dr. Mahmut Ak, daha önce gerçekleştirdikleri ön saha ziyaretlerinin ardından bir planlama dahilinde değerlendirme yapmak için burada olduklarını ifade ederek böylesi köklü ve tecrübeli bir kurumu doğru tanıma ve algılamanın zor ve sorumluluğunun büyük bir süreç olduğunu vurguladı. Daha sonra kalite denetim raporlama süreci hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Mahmut Ak, Trakya Üniversitesinin bir değer olduğunu vurgulayarak “Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma sürecinin amacı, Trakya Üniversitesinin nitelikli, verimli ve faydalı bir üretim merkezi olmasını sağlayacak doğru yolları tespit etmek. Amacımız sürecin sonunda da Trakya Üniversitesini başka üniversitelere öncülük edecek, onlara ilham kaynağı olacak gelişmiş bir düzeye ulaştırma, Trakya Üniversitenin güçlü olduğu alanların yanı sıra gelişime açık, potansiyeli olan alanları da sizlerin yapacağı fedakarlıklarla daha ileriye taşıyabilmektir. Tüm bunların gerçekleşmesi halinde Trakya Üniversitesi, iki kanadı ile uçacak bir hale gelecektir.” dedi. Prof. Dr. Ak, yapılan incelemelerde Trakya Üniversitesinin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin belirlendiğini ifade etti. Prof. Dr. Ak ayrıca kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim sistemi, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi başlıkları altında değerlendirmelerde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bu sürecin Üniversitemiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda şanslı olduğumuzu da düşünüyorum. YÖK’ün 50 üniversitede gerçekleştirdiği bu uygulamanın en şanslı üniversitelerinden biriyiz. Çünkü Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Rektörü başkanlığında Bilgi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi’nin kıymetli temsilcilerinin Üniversitemizi bir büyüteç altına alarak her yönüyle yakından görüyor olması bizim için çok önemli. Sizlerin bu konudaki tecrübeleri, bizlerin imkanlarımızı ve kabiliyetlerimizi bilmemiz için sunulmuş büyük bir fırsattır. Kurul gerçekten büyük bir özveriyle emek sarf ederek büyük ölçüde Üniversitemizin her birimine dokunarak var olan her şeyi kaydettiler. Yükseköğretim Kalite Kurulunun çok ciddi tecrübeleri var. Özellikle Kurul Başkanımız Prof. Dr. Mahmut Ak Hocam’ın her konuda engin bilgisi ve büyük tecrübesi var. Her gittiği yerde teşhis, tedavi ve reçete önerileri oldu. Bu bilgi ve öneriler hiçbir kitapta yazmayan, hiçbir yerde bulamayacağımız çok kıymetli deneyimlerden oluşuyor. Önceden hazırlanmış titiz bir çalışmanın ürünü olarak ortaya konmuş ciddi sorular ve sonuç bildirgesiyle bunu hissettik. Ayrıca Üniversitemize göremediğimiz, görmemizin mümkün olmadığı kanalları ve farkındalığı sağladığınız için Kalite Kuruluna teşekkür ederim. Bu çalışmaları eksikliklerimizi fark edip Üniversitemizi daha ileriye taşımak adına bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ek Resimler
Bu içerik 03.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1018 kez okundu.